Politiet sigter to svenske mænd for bombesprægningen mod Skattestyrelsen

Rolf Larsen

Skattestyrelsen efter eksplosionen
https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en
To mænd fra Sverige er blevet sigtet for bombesprægningen ved Skattestyrelsen.

På et pressemøde onsdag formiddag foran Politigården i København, oplyste chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov, at man tirsdag var i retten og fik fængselskendelse på to svenske mænd. Det skete efter intensiv efterforskning siden bombesprængningen tirsdag i sidste uge.

I samarbejde med de svenske kollegaer, er en 22-årig svensk mand blevet anholdt. Desuden har man nu efterlyst en 23-årig svensk mand internationalt.

– De er begge mistænkt for at være gerningsmændene til den sprægning der skete, den 6. august ved Skattestyrelsen, fortæller chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov.

Tirsdag aften og natten til onsdag er der blevet foretaget ransagninger og afhøringer i Sverige i forbindelse med sagen. I den forbindelse er det politiet mener er gerningsbilen blevet beslaglagt og den skal nu undersøges nærmere.

Politiet venter nu på, at den 22-årige bliver udleveret fra Sverige. Når det sker, vil han blive fremstillet i retten bag lukkede døre, og derfor – og fordi der fortsat er en mistænkt gerningsmand på fri fod – vil politiet ikke gå i nærmere detaljer om sagen på nuværende tidspunkt.

Next Post

Statsministeren om bombesprægningerne i København: Det må ikke blive hverdag

– Vi ser det som et angreb på vore myndigheder, og dermed på det danske samfund og vores tryghed. Derfor er det selvfølgelig fuldstændigt og aldeles uacceptabelt, sagde statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde onsdag eftermiddag om bombesprængningerne i København tirsdag aften og natten til lørdag ved henholdsvis Skattestyrelsen på […]