Vandforurening i Aalborg Centrum

Arkivfoto: com77380 / Pixabay


Borgere i en del af Aalborg anbefales at koge vandet efter der er fundet bakterier i drikkevandet.

Baktierne er fundet i vandprøver udtaget fra ledningsnettet i en del af Aalborg Centrum, oplyser Aalborg Forsyning.

Indtil videre anbefales de berørte beboere i området mellem Vesterbro/Prinsensgade i vest, Fyensgade/Jyllandsgade i syd, Østre Alle og ud mod Oliehavnen i øst, at koge vandet, før de drikker af det eller bruger det til madlavning.

På kortet nedenfor kan beboere i området se, om de er omfattet af forureningen. Alle husstande i det berørte område bliver informeret direkte ved en skriftlig meddelelse i form af SMS.

Da der altså er risiko for forurening af drikkevandet, anbefaler Anne Hempel Jørgensen fra Styrelsen for Patientsikkerhed, at beboerne i det berørte område tager deres forholdsregler.

– Folk i området anbefales at koge vandet, før de drikker det eller bruger det til madlavning. To minutters kogning dræber bakterierne i vandet. Men vandet fra hanerne kan godt bruges til for eksempel tøjvask, kogning af kar-tofler og lignende, siger hun.

Aalborg Forsyning har indledt en intensiv jagt på eventuelle kilder til forureningen, som man endnu ikke kender årsagen til.

På tirsdag, den 20. august, får Aalborg Forsyning resultatet af en række nye vandprøver, som vil vise, om kogeanbefalingen kan ophæves.

Man kan holde sig opdateret om situationen på www.aalborgforsyning.dk.

Kort: Aalborg Forsyning.

Kort: Aalborg Forsyning.