Chauffør fik bøde på 288.500 kroner

En 47-årig chauffør fra Sverige blev i dag idømt en bøde på 288.500 kr.

Dommen faldt ved Retten i Odense.

Sagen startede, da Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd den 27. januar sidste år standsede en minibus ved rastepladsen Kildebjerg på Fyn.

I bussen var der passagerer og efter bussen var der påhængsvogn med en personbil på. Men den svenske chauffør kunne hverken fremvise tilladelse til passagerkørsel eller til godskørsel. Dertil kom flere andre forhold, som ikke var, som de skulle være.

I april samme år blev blev den samme svenske chauffør standset to gange i samme minibus. Det skete den 9. og 14. april. Det skete selvom bussen ved sidste standsning havde kørselsforbud i Sverige og igen kunne politiet konstatere, at der stadig ikke var kommet styr på, hverken tilladelser eller de andre forhold, der havde været galt ved første standsning.

– Føreren var i dag tiltalt for at være ansvarlig for både egne og virksomhedens overtrædelser, da han reelt var den, der stod for driften i virksomheden, som var ejet af hans datter, fortæller specialanklager Pernille Moesborg.

Den 47-årige chauffør mødte ikke i retten, og blev dømt som udebleven.

Hans datter blev den 6. august i år idømt en bøde på 330.000 kr. ved Retten i Odense for virksomhedens overtrædelser i forbindelse med de tre standsninger.

Da føreren ikke mødte op i retten, kendes hans holdning til dommens udfald ikke.