Politiet erkender: Visse efterforskningsskridt blev ikke taget i Emilie Meng-sagen

Emilie Meng. Foto: Interpol.


Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har mandag aften udsendt en udtalelse i forbindelse med en DRs udsendelse om drabet på den 17-årige Emilie Meng, der forsvandt efter en bytur 10. juli 2016.

I DR-udsendelsen, der sendes i aften kl. 20.45 undersøger programmet bl.a. om politiet har overset en række oplagte spor den tre år gamle drabssag.

I udsendelsen kommer det bl.a. frem, at politiet var en måned om, at skaffe videoovervågningsbilleder fra private borgere i området omkring Korsør Station, der var det sidste sted den 17-årige pige blev set i live efter hun havde taget afsked med sine veninder.

Det har fået Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til at komme med følgende udtalelse:

“Det er rigtigt, at politiet – på baggrund af de dengang foreliggende oplysninger – i den helt indledende fase, vurderede, at sagen drejede sig om en eftersøgningssag. Det medførte, at visse efterforskningsskridt ikke blev taget i opstartsfasen, hvilket ville være sket, hvis vi havde vurderet sagen anderledes.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi tager Emilie Meng-sagen meget alvorligt. Vi har afsat omfattende ressourcer til efterforskningen, og vi gør alt, hvad vi kan, for at finde frem til gerningsmanden bag en meget tragisk forbrydelse.

Da efterforskningen fortsat pågår, finder vi det rigtigst ikke at deltage i interviews, bl.a. fordi gerningsmanden kan have glæde af detaljerede oplysninger om, hvor vi står i efterforskningen. Informationer, som kan give gerningsmanden indblik i vores efterforskning, vil derfor i værste fald kunne besværliggøre denne yderligere.”