Politiet har fokus på uopmærksomme trafikanter

Arkivfoto: petto123 / Pixabay

Fra i dag har politiet ekstra godt øje med uopmærksomme trafikanter på vejene.

Der er uopmærksomhed involveret i hver tredje dødsulykke i trafikken.

For at få flere til at holde fokus på trafikken, sætter landets 12 politikredse ind med en uopmærksomhedskontrol fra i dag og frem til og med søndag.

Politiets indsat støtter Rådet for Sikker Trafiks kampagne “Kør bil, når du kører bil”

Upmærksomhed indgår som ét af ti indsatsområder i Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan for at begrænse antallet af uheld i trafikken.

En undersøgelse foretaget af Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i foråret 2017 hvor man observerede hvad 26.000 trafikanter foretog sig bag rattet viste, at 6% af førerne af person- og varebiler f.eks. snakkede i håndholdt telefon spiste, drak eller indstillede deres GPS, mens de kørte. For de tunge køretøjer, især lastbiler, var det ca. 15% af af førerne, som udførte handlinger, som kunne tage deres fokus fra trafikken.

– Selv få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane, og rammer en modkørende frontalt, udtaler politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter og fortsætter:

– Uopmærksomhed er risikabelt for alle trafikanter, og derfor er det vigtigt, at alle, som bevæger sig rundt i trafikken, også holder fokus på trafikken og ikke foretager sig noget, der kan aflede opmærksomheden.