39-årig anholdt: kastede syrelignende væske ind i restaurant og bil

af

Søndag aften kort før kl. 21 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person var kommet ind i en restaurant på Frederiks Allé i Aarhus og havde kastet en syrelignende væske, der havde ramt gulvet, væggen og kasseapparatet. 

Da patruljen ankom til restauranten, var ejeren ikke på stedet. Han var kørt ud til Rydevænget i Aarhus V, hvor han var blevet opmærksom på, at hans bil, der havde holdt parkeret på stedet, også var blevet udsat for hærværk, og at der også her var kastet noget syrelignende væske ind.

Området omkring bilen blev afspærret, og der blev rekvireret assistance fra Beredskabsstyrelsens kemiske beredskab ”HazMat” for at få klarlagt, hvilken væske der var tale om. Da Beredskabsstyrelsens medarbejdere havde taget prøver fra væsken, blev bilen kørt væk fra stedet til nærmere undersøgelse. 

Efterfølgende kørte Beredskabsstyrelsens medarbejdere til restauranten for at tage prøver af den væske, der var blevet kastet ind der. Politiet afventer pt. resultaterne af prøverne, der sendes til analyse ved Beredskabsstyrelsens kemiske laboratorium. Men den umiddelbare vurdering var, at væsken ikke var farlig. Ingen personer kom til skade, og restaurantejeren fik besked på, at restauranten kan åbne igen.

På baggrund af afhøringer og vidneforklaringer fandt politiet frem til en 39-årig mand, der kender ejeren af restauranten, og som mistænkes for at stå bag de to tilfælde af hærværk. Han blev kl. 00.43 anholdt på sin adresse i Viby og kørt ind til politigården for at blive afhørt til sagen. Han er sigtet for hærværk og løsladt efter endt afhøring.