Radio 24Syv vraget – DAB-kanal går til Loud

Arkivfoto: RonPorter / Pixabay


Først røg Radio 24Syvs mulighed for at sende radio på FM-nettet, i dag blev den populære radiostation så vraget til den nye DAB-kanal.

På et møde i Radio- og tv-nævnet blev ansøgningerne til om at blive byder af den nye DAB-radiokanal behandlet.

Inden da, havde man modtaget tre ansøgninger fra Kulturradio Danmark A/S, PeopleGroup Five A/S (Radio 24Syv) og dk4 – Radio ApS.

Ved dagens møde blev det besluttet, at udpege Kulturradio Danmark A/S med radiokanalen LOUD som vinder af udbuddet af den nye digital public service-radiokanal med fokus på kultur.

Bag Kulturradio Danmark A/S står en række lokalradiostationer og kulturinstitutioner som Roskilde Festival, Nationalmuseet, Spillestedet Vega i København, museet Enigma og teatret Mungo Park.

Formand Caroline Heide-Jørgensen, Radio- og tv-nævnet, siger:

– Radio- og tv-nævnet har vurderet ansøgningerne ud fra tre evalueringskriterier: Kvaliteten og realismen i plan for driften, buddet på det samlede tilskud og indholdet i de beskrevne programplaner. Når vi sammenholder de tre ansøgninger set i forhold til de tre kriterier, så er det Nævnets vurdering og beslutning, at Kulturradio Danmark A/S med radiokanalen LOUD har indsendt den ansøgning, som bedst lever op til de kriterier, der er opstillet i udbudsmaterialet. Det har været en klar afgørelse, idet Kulturradio Danmark A/S har fået en samlet score på 6,65, hvilket er 1,55 bedre end den næstbedste. Jeg vil gerne understrege, at der ligger et grundigt arbejde bag evalueringerne af de tre ansøgninger, hvor vi har konkluderet, at Kulturradio Danmark A/S har præsenteret Radio- og tv-nævnet for den bedste løsning i forhold til at drive den nye DAB-radiokanal.”

Det er planen, at Kulturradio Danmark A/S begynder at sende radio LOUD fra den 1. april 2020.