To unge idømt fængsel og udvisning for pizzaria-brand

To unge mænd er blevet dømt for en brand i et pizzaria på Vesteragde i Vejle i april i år.

Dommen faldt torsdag ved Retten i Kolding.

Tidligt om morgenen den 16. april fik Sydøstjyllands Politi en anmeldelse om indbrud i et pizzaria på Vestergade i Vejle. Da en patrulje ankom til stedet, så de foruden flammer i pizzariaet, to hætteklædte personer med masker løbe væk af en smøge og patruljen eftersatte dem til fods. Det lykkedes at indhente den ene, som blandt andet var i besiddelse af en kniv og en lighter og derudover havde skader på kroppen efter flugten gennem pizzariaets glasrude. Den anden mand blev senere anholdt på sin bopæl i Vejle.

De to mænd var brudt ind i pizzariaet ved at smadre en rude og havde sat ild flere steder. Derudover havde de skåret en slange til en tændt gasflaske over. Hvis branden havde fået lov at udvikle sig, kunne det være blevet meget farligt.

Der blev i strafudmålingen blandt andet lagt vægt på den særligt skærpende omstændighed, at der ved branden i pizzariaet opstod fare for beboerne i ejendommen.

De to mænd, er henholdsvis 20 og 22 år og fra Syrien, blev idømt 1 år og 6 måneders ubetinget fængsel samt ubetinget udvisning af Danmark med et indrejseforbud i 6 år for brandstiftelse.

De nægtede begge skyldige og har udbedt sig betænkningstid med henhold til at om de vil anke dommen.

De blev varetægtsfængslet efter dommen.