Knivdrabet i Birkerød: 21-årig løsladt – politiet leder stadig efter gerningsmanden

En 21-årig mand fra Nærum som i nat blev anholdt og sigtet for knivdrabet på en 23-årig mand i Birkerød er blevet løsladt. Politiet leder fortsat efter gerningsmanden.

Nordsjællands Politi oplyser, at den 21-årige var mistænkt for at stå bag drabet, men yderligere efterforskning viste, at han ikke var impliceret, og han blev derfor løsladt igen tidligere på dagen.

Politiet leder derfor fortsat efter gerningsmanden til knivstikkeriet torsdag aften, der kostede en 23-årig mand fra Birkerød livet.

27-årig varetægtsfængslet
Udover den 21-årige blev tre andre også anholdt i nat. Den ene – en 27-årig mand fra Birkerød – blev fredag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Lyngby og her varetægtsfængslet i to uger, sigtet efter Straffelovens § 192a, for at have været i besiddelse af et skarpladt skydevåben.

Våbenet blev fundet i en hæk på Birkerød Parkvej, tæt på det sted, hvor den 27-årige og to andre mænd blev anholdt i forbindelse med et knivdrab, der fandt sted på Birkerød Parkvej torsdag aften omkring klokken 19.23. De to andre mænd fra Birkerød på henholdsvis 18 og 20 år, der tillige blev fremstillet i grundlovsforhør, blev løsladt af retten.

Fortsætter efterforskningen
Henrik Gunst, politikommissær og leder af Nordsjællands Politis afdeling for organiseret kriminalitet oplyser, at politiet fortsat mener, at motivet skal findes i en intern konflikt i det kriminelle miljø.

– Vi fortsætter med efterforskningen og vil meget gerne høre fra vidner eller andre, som kan have oplysninger, der kan hjælpe os i opklaringsarbejdet, siger Henrik Gunst.

Nordsjællands Politi vil særligt gerne tale med folk, der var i området på tidspunktet, hvor knivstikkeriet skete. Nordsjællands Politi kan kontaktes på telefon 114.