Jon Dahl bliver cheftræner for Malmö FF

Jon Dahl Tomasson præsenteres som ny cheftræner hos Malmö FF. (screendump/Malmö FF)

Jon Dahl Tomasson stopper som assistentræner for det danske herrelandshold for i stedet at blive cheftræner for svenske Malmö FF.

Om jobskiftet siger Jon Dahl Tomasson:

– Jeg er stolt over at få lov til at arbejde med en klub som MalmöFF. Her er der en fantastisk historie og engagerede supportere og man kæmper med FCK om at være nordens bedste. Jeg og foreningen har haft en godt samtale om klubbens filosofi og hvilke forudsætninger og forventninger der er. Vi har samme billede af hvad vi vil opnå og hvordan vi skal arbejde for fortsat at præstere og samtidig udvikle Malmö FF.

Malmö FF’s sportshef Daniel Anderson siger om Tomasson:

– Jon Dahl Tomasson er en sulten træner, som drives af at udvikle både spillet på banen og individerne omkring sig. Han har et modent syn på fodbold med påvirkning fra flere af de lande han har spillet i, som stemmer godt i overens med vores grundfilosofi. Som spiller er han vant til at virke på højt europæisk niveau. Han har lært meget af de dygtige trænere han har spillet under og også af dem, sohan som træner har arbejdet sammen med.

Dropper EM
Med skiftet til Malmö FF stopper Tomasson som assistenttræner for det danske herrelandshold. Det betyder, at han går glip af EM til sommer.

Om Tomassons farvel siger landstræner Åge Hareide til dbu.dk:

– Malmø FF er en fantastisk klub, og jeg håber, at Jon får en god og spændende tid i klubben. Vi har haft et rigtigt godt samarbejde på Herrelandsholdet, og jeg er stolt over, at Jon nu kan blive cheftræner i den skandinaviske storklub, siger Åge Hareide.

I videoen herunder kan du se pressekonferencen hos Malmö FF: