Iran afviser at have skudt passagerfly ned

Foto: Fars/Sadegh Nikgostar (CC BY 4.0)


Iran afviser, at have skudt et ukrainsk passagerfly med 176 personer ombord ned.

Onsdag morgen styrtede et et Boing 737 ned kort efter afgang fra den iranske hovedstad Tehran med kurs mod Kiev. Ombord var bl.a. 63 canadiere.

I løbet af torsdagen fremkom der forlydender om, at flyet var blevet skudt ned af iran, og torsdag aften sagde den canadiske premierminister Justin Trudeau, at man havde fået efterretninger om, at flyet var blevet skudt ned af Iran, måske ved en fejl.

Afviser nedskydning
Det statskontrollerede iranske nyhedsbureau IRNA skriver, at den iranske regering i en udstalelser kalder beskyldningerne om nedskydning for “en stor løgn” og skriver endvidere “ingen vil tage ansvar for den store løgn”.

Inviterer berørte lande til at deltage i undersøgelse
I udtalelsen står der også, at man har nedsat en efterforskning komite, på baggrund af de internationale regler i den internationale civile luftfartsorganisation ICAO, som bl.a. siger, at også flyets oprindelsesland, flyfabrikant og ejer kan deltage i undersøgelserne.

“Vi byder også relevante lande, hvis borgere omkom i uheldet, til undersøgelsesprocesssen”, står der i udtalelsen, ifølge IRNA.

This slideshow requires JavaScript.