Kina kræver undskyldning fra Jyllands-Posten for tegning

af


En satiretegning i Jyllands-Posten har nu fået kineserne til at reagere med krav om undskyldning.

Jyllands-Posten har offentliggjort en satiretegning hvor stjernerne i det kinesiske flag er byttet ud med elementer af Coronaviruset. Det har nu fået den kinesiske ambassade i Danmark til at kræve en undskyldning fra avisen og tegneren Niels Bo Bojesen.

I udtalelelsen fra Den Kinesiske Ambassade hedder det: “Det nylige udbrud af ny coronavirus i Wuhan har krævet 81 dyrebare liv i Kina. Mens den kinesiske regering og folket gør alt for at bekæmpe denne sjældne nødsituation i folkesundheden, og det internationale samfund har vist os stor sympati og støtte, udgav Jyllands-posten en ‘satiretegning’ af Niels Bo Bojesen, som er en fornærmelse mod Kina og sårer det kinesiske folks følelser. Uden nogen sympati og empati har den krydset grænsen i det civiliserede samfund og den etiske grænse for ytringsfrihed og fornærmer den menneskelige samvittighed. Vi udtrykker vores stærke forargelse og kræver, at Jyllands-posten og Niels Bo Bojesen anerkender deres fejl og undskylder for det kinesiske folk offentligt.”

Får ingen undskyldning
Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør, Jacob Nybroe, afviser at imødekomme det kinesiske krav om en undskyldning.

– Det er en virus, som har slået et antal mennesker ihjel i Kina, hvor de kæmper med at undgå, at den spreder sig. Det kunne vi aldrig drømme om at gøre os lystige over, siger chefredaktør Jacob Nybroe til jp.dk og fortsætter:

– Vi kan ikke komme med en undskyldning for noget, vi ikke mener, er forkert. Vi har ingen intention om at nedgøre eller håne, og det synes vi heller ikke, at tegningen gør. Så vidt jeg kan se, er der tale om to forskellige former for kulturforståelse her.