773 udlændinge fra Sjælsmark er forsvundet fra myndighederne

Udrejsecenter Sjælsmark.

Udrejsecenter Sjælsmark. Foto: Google Streetview.


De er uønskede her i landet – alligevel er 773 udlændinge fra udrejsecenter Sjælsmark forsvundet – og myndighederne aner ikke hvor de er.

på baggrund af et svar til til Udlændinge- og Integrationsudvalget fra Udlændingestyrelsen skriver dr.dk, at på mindre end fem år er flere end 700 udlændinge, som har været indkvarteret på Udrejsecenter Sjælsmark i Hørsholm, forsvundet fra myndighederne. Det svarer til flere end en ud af fire af de 2.622 udlændinge, som har været indkvarteret på centret mellem 1. februar 2015 og 1. december sidste år.

Myndighederne ved således ikke, om personerne er rejst hjem, opholder sig et eller andet sted i Danmark eller om de er rejst videre til et andet land i eller udenfor EU.

Ifølge Kriminalforsorgen, der er operatør på Udrejsecenter Sjælsmark efter kontrakt med udlændingestyrelsen er beboerne på centret afviste asylansøgere, mennesker, der er udvist ved dom samt mennesker på tålt ophold.

Centret døgnbemandet og med adgangskontrol.

Beboerne kan frit forlade centeret, men ifølge Udlændingeloven skal de bo på adressen. Hvis de ønsker at overnatte uden for centeret, skal de ansøge om det på forhånd.