Jakob Fuglsang efterforsket for forbindelse til berygtet dopinglæge

Arkivfoto: s.yuki (CC BY-SA 2.0)

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang var sidste år genstand for en hemmelig efterforsking. Det skriver dr.dk, som sammen med Politiken og det norske medie VG har haft adgang til en hemmelig rapport fra Cycling Anti-Doping Foundation (CADF).

Det er et muligt samarbejde mellem Fuglsang og dopinglægen og cykeltræner Michele Ferrari, som er blevet undersøgt.

Ifølge dr.dk står der i rapporten “Efterretninger indikerer, at Astana Pro Team cykelrytteren Jakob Fuglsang er i Michele Ferraris dopingprogram, og at holdkammeraten Aleksej Lutsenko var til stede under mindst et møde mellem de to i Nice/Monaco”

Michele Ferraris er udelukket fra cykelsporten og det er forbudt for cykelryttere, at omgås personer, som er udelukket. Michele Ferrari er måske mest kendt for sit arbejde med den amerikanske cykelrytter Lance Armstrong, der har indrømmet, at han tog doping.

Ifølge dr.dk konkluderer rapporter, at det ikke har været muligt at knytte en forbindelse mellem Michele Ferrari eller hans søn Stefan Ferrari til Fuglsang eller andre Astana-rytter gennem offentligt tilgængelige oplysninger på de sociale medier, men rapportens forfattere foreslår yderligere efterforskning, f.eks. i form af fysisk overvågning.

Til dr.dk har Fuglsangs hold meddelt, at man ikke svarer på spørgsmål, da “der ikke er nogen officielle beskyldnigner fra UCI eller CADF”.