Astana reagerer på spekulationerne om Fuglsangs forbindelse til kontroversiel læge

Arkivfoto: s.yuki (CC BY-SA 2.0)


Jakob Fuglsangs hold, Astana Pro Team, reagerer nu, søndagens artikler, om, at han skulle have været i forbindelse med den kontroversielle og udelukkede læge, Michele Ferrari.

I en pressemeddelelse skriver holdet:

“Astana Pro Team har noteret sig artiklerne i danske og norske medier om eksistensen af en formodet hemmelig rapport fra CADF, der mistænker cykelryttere fra holdet for at have kontakt til den udelukkede Dr. Michele Ferrari”.

Holdet bedyrer, at de har forpligtet sig til kampen mod doping.

“Holdet kræver af alle dets tilknyttede ryttere, at de til enhver tid overholder alle forpligtelser i henhold til antidopingregler, herunder forbuddet mod at have omgang med personer, der er udelukket”.

“Holdet samarbejder ikke med nogen mistænkelig læge, såsom Dr. Michele Ferrari. Rytterne har ikke lov til at konsultere nogen eksterne læger, for at udføre nogen aktivitet eller få ordineret diæt eller behandling i relation til deres præstationer.”

Astana oplyser, at der ikke er indledt nogen sager mod nogen af holdets ryttere og man forventer, at der var blevet skredet til handling med det samme,hvis CADF havde nogen beviser på ulovligheder begået af nogen af holdets ryttere.

Holdet oplyser, at man er i kontakt med UCI og CADF og man vil samarbejde med enhver undersøgelse startet af CADF eller UCI.