To unge mænd anholdt for groft og omfattende bedrageri

af

To 21-årige mænd er blevet varetægtsfængslet i en sag, der handler om omfattende og groft bedrageri og databedrageri. De mistænktes for at være topfigurer i et kriminelt netværk, der udgiver sig for at ringe fra Skattestyrelsen.

Efter en omfattende efterforskning er to mænd på 21 år blevet anholdt for en lang række bedrageri- og databedrageriforhold. De to er sigtet for at have stået i spidsen for et netværk, der igennem en periode systematisk har kontaktet borgere, udgivet sig for at være fra Skattestyrelsen og har forklaret, at borgerne skulle have penge tilbage i skat. På den måde har de franarret de forurettede personlige oplysninger som NemID og kodeord.

Den indledende efterforskning er foretaget af Landsdækkende Center for it-relateret økonomisk kriminalitet (LCIK) og er derefter oversendt til og efterforsket videre af Københavns Politi.

– Disse unge mænd har sat deres bedrageri i system og har på det groveste udnyttet borgere på den mest usympatiske facon, siger politikommissær Ove Randrup fra Afdelingen fra økonomisk kriminalitet ved Københavns Politi.

Han advarer alle borgere om ikke at udlevere personlige oplysninger over telefonen.

– Selvom disse mennesker kan virke både troværdige og professionelle i telefonen, så skal man altid huske på, at myndigheder aldrig ville ringe og bede om personlige oplysninger gennem en telefonopringning. Det er derfor vigtigt, at man ikke udleverer nogle informationer, hvis man bliver ringet op på denne måde, siger Ove Randrup.

Efterforskningen fortsætter og Københavns Politi afviser ikke, at der kan komme flere anholdelser.

De to 21-årige blev onsdag eftermiddag fremstillet i Dommervagten og varetægtsfængslet i 27 dage.