Udgav bog trods forbud: Landsret skærper straffen mod chefredaktør og mediehus

Østre Landsret har skærpet dommen til JP/Politikens Hus og Politikens chefredaktør Christian Jensen for at trodse forbud mod at udgive bogen “Syv år for PET”.

Sagen tager sin begyndelse i efteråret 2016, da bogen “Syv år for PET” om den tidligere PET-chef Jakob Scharfs tid i efterretningstjenesten var klar til at udkomme. Politiets Efterretningstjeneste ville forhindre udgivelsen og fik nedlagt et fogedforbud mod udgivelsen. Alligevel valgte Politiken den den 9. oktober 2016 at bringe hele bogen som særtillæg.

PET anlagde sag mod JP/Politikens Hus og Politikens chefredaktør Christian Jensen med krav om bøde på ikke under 15 millioner kroner til JP/Politikens Hus og fængselsstraf til chefredaktøren.
Sidste år kom sagen for Københavns Byret, hvor JP/Politikens Hus blev idømt en bøde på 100.000 kroner og chefredaktør Christian Jensen blev idømt en bøde på 50.000 kroner.

PET var ikke tilfredse med byrettens afgørelse og ankede dommen.

I dag skærpede Østre Landsret så byrettens dom. Således blev JP/Politikens Hus idømt en bøde 250.000 kroner, og chefredaktør Christian Jensen blev idømt en bøde på 100.000 kroner. Desuden skal de betale sagens omkostninger.