Politiet efterforsker eksplosion i Hillerød

Klokken 02.22 modtog Nordsjællands Politi anmeldelse om, at der var sket en sprængning på på Kongens Vænge i Hillerød.

Der var tale om en mindre sprængning og genstanden var placeret på et køretøj, som tilhører en mand i 40’erne, som bor i Kongens Vænge. Nordsjællands Politi oplyser, at manden ikke er kendt af politiet og heller ikke har relationer til kriminelle miljøer.

Der var tale om en, ifølge politiet formentlig hjemmelavet, form for genstand og sprængningen affødte mindre skade på køretøjet, og der var spredt effekter fra genstanden i en radius af ca. 10 meter.

er er ingen tilskadekomne personer og politiet skønner, at sprængningen ikke har været til fare for personer, der opholdt sig i omkringliggende bebyggelser.
Politiet iværksatte i nat tekniske undersøgelser på stedte for at få klarlagt hvad der var sket og analyseret indholdet af genstanden.

I forbindelse med de indledende undersøgelser blev beboerne i 8 rækkehuse i et par timer bedt om at holde sig inden døre, indtil analyser foretaget af Kemisk Beredskab kunne påvise, at der ikke var farlige stoffer fra sprængningen.

Politiet forventer, at der i løbet af nogle dage kommer resultater af undersøgelserne, som kan give svar på, hvilke stoffer, der har været anvendt til at fremstille sprængningen.

Politiet ser med meget stor alvor på sagen og fortsætter efterforskning i sagen.