Dansker smittet med coronavirus

Den første dansker er nu konstateret smittet med Coronavirus.

Sundhedsstyrelsen oplyser, at der er tale om en mand, som sammen med sin kone og søn kom hjem fra skiferie i Lombardiet i mandags og har siden på skift haft hoste, feber m.v.

I går onsdag blev familien undersøgt på isolationsstue på infektionsmedicinsk afdeling på Sjællands Universitetshospital i Roskilde hvor de fik taget prøver til undersøgelse for coronavirus.

Fordi familien var rimeligt velbefindende, blev de herefter sendt hjem i hjemmeisolation, mens de afventer prøvesvar. Manden testede positiv, mens hustru og søn testede negative.

Sygehuset har aftalt, at familien fortsætter med at være i hjemmeisolation, da de er velbefindende og ikke har behov for sygehusbehandling. Sygehuset vil være i daglig kontakt med familien, og hvis de får behov for undersøgelse eller behandling på sygehus, kan de straks blive indlagt. Styrelsen for Patientsikkerhed har i nat været i kontakt med familien, og aftalt, at de er i hjemmekarantæne med daglig tæt kontrol. Styrelsen for Patientsikkerhed er samtidigt gået i gang med at opspore personer, der kan have været i tæt kontakt med patienten.

– Sundhedsstyrelsens retningslinjer er blevet fulgt. Stor ros til personalet på Sjællands Universitetshospital i Roskilde for en flot håndtering. Vi har i Sundhedsstyrelsen et stort fokus på sikker håndtering. I vores nye retningslinjer havde vi netop anbefalet muligheden for hjemmeisolation, også af patienter, der er smittede med den nye coronavirus. Hvis man ikke er så syg, at man har behov for sygehusbehandling, så er det faktisk bedst at være hjemme, så man ikke risikerer at sprede smitte på sygehuset, siger direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm.

Ifølge TV2 er der tale om en af deres medarbejdere.