Danmark sender hjælp til Italien

af

Regeringen har onsdag aften besluttet at efterkommen Italiens anmodning om assistance og sende hjælp til det hårdt ramte land.

Udenrigsministeren modtog 1. april en officiel anmodning om assistance fra den italienske udenrigsminister. Efter en grundig vurdering af det nationale kapacitetsbehov hos relevante myndigheder har regeringen onsdag aften tilbudt at sende nogle af Forsvarets respiratorer, opstille et ubemandet felthospitalet fra Beredskabsstyrelsen samt 1 million Euro (ca. 7,5 mio. kroner) til Italiensk Røde Kors, som f.eks. kan bruges til indkøb af værnemidler og ambulancedrift.

Herudover vil der på myndighedsplan blive indgået dialog med de italienske myndigheder om der kunne være behov for andre bidrag fra Danmark, såsom for eksempel logistisk assistance, et sanitetshold eller andet.

– Danmark vil altid hjælpe vores venner og allierede. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan tilbyde vores italienske venner hjælp. Der er tale om en solid håndsrækning og en bred vifte af bidrag, siger udenrigsminister Jeppe Kofod (Soc.) og han fortsætter:

-Bidragene bygger på vurderinger fra de relevante danske myndigheder. Det er den ansvarlige måde at gribe situationen an på. Vi tager ikke chancer med danskernes helbred eller kapaciteten i det danske sundhedsvæsen. Det gælder også Danmarks særlige forpligtelse over for Rigsfællesskabet. Hvis Grønland eller Færøerne får brug for hjælp, skal Danmark til hver en tid kunne træde til. Det skal vi også have kapacitet til.

-Danmark er meget aktivt engageret i det internationale samarbejde mod Corona. Det er vi både i EU, NATO og i nordisk regi. Vi løfter i flok og vi bidrager aktivt, slutter udenrigsministeren.

Forsvarsminister Trine Bramsen bakker udenrigsministeren op:

-I hele Europa er der stort pres på sundhedsvæsnet og efterspørgsel på sundhedsfaglige kapaciteter. Især Italien er hårdt ramt, og det er selvfølgelig vigtigt, at vi prøver at hjælpe et nærtstående land, der beder om hjælp. Forsvaret og Beredskabsstyrelsen har begrænsede sundhedsfaglige kapaciteter, så det har været vigtigt med en grundig sundhedsfaglig vurdering af, at vi kan undvære kapaciteterne herhjemme og i rigsfællesskabet. Jeg er meget glad for, at vi har mulighed for at hjælpe Italien i denne svære tid.

:NB: