Salattyveri udviklede sig til røveri

Tirsdag eftermiddag kort før klokken 17 blev en politipatrulje sendt til SuperBrugsen i Tranbjerg, hvor et tyveri havde udviklet sig voldeligt.

En ansat i butikkens bagerafdeling forklarede til patruljen, at han havde set to piger og tre drenge komme gående ind i butikken. De unge virkede berusede og var meget larmende. Han fulgte efter dem, og så på et tidspunkt en 16-årig dreng tage en pastasalat ind under trøjen. Den ansatte tilbageholdt den 16-årige dreng efter kasselinjen og tilkaldte butikkens souschef, der fulgte drengen hen mod butikkens baglokale.

Kort efter kom den 16-årige dog løbende ud fra baglokalet med souschefen efter sig. Den ansatte sprang over disken og fastholdt den 16-årige, som nu var blevet meget ophidset og vred sig for at komme fri. To piger, som øjensynligt kendte den 16-årige, kom til og begyndte at råbe og skrige, mens den 16-årige blev tiltagende aggressiv og både slog og sparkede på de nu tre mænd, der forsøgte at fastholde ham. Den 16-årige gav den ansatte og souschefen et knæ i skridtet og slog derefter souschefen i ansigtet, for derefter at løbe fra stedet. Efter ca. 100 meter blev han dog indhentet og fastholdt, indtil politiet ankom til stedet.

Patruljen kontaktede straks den 16-åriges forældre, ligesom de sociale myndigheder blev underrettet. Den 16-årige blev desuden sigtet for vold, butikstyveri og røveri.