Ni varetægtsfængslet i sag om drabsforsøg og våbenbesiddelse

af

Ni personer er blevet varetægtsfængslet i en sag om bl.a. drabsforsøg og våbenbesiddelse. De blev alle anholdt under en større politiaktion onsdag aften.

Københavns Politi gennemførte onsdag aften en større anholdelsesaktion på flere adresser i Hovedstadsområdet. Med svært bevæbnede betjente blev ni personer i alderen 21-26 årig anholdt.

De blev onsdag eftermiddag og aften fremstillet i grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg, sigtet for medvirken til tre drabsforsøg og flere tilfælde af ulovlig våbenbesiddelse som led i den verserende bandekonflikt.

Drabsforsøgene fandt sted den 3. april på Gadelandet i Husum og den 25. og 27. maj i Hvidovre. Alle tre drabsforsøg er sket som en del af den verserende bandekonflikt, og flere af de anholdte er registrerede bandemedlemmer – resten har relationer til bandemiljøet.

De første anholdelser skete i forbindelse med, at politiet onsdag aften afværgede et drabsforsøg i Hvidovre. De mistænkte forsøgte at køre fra politiet i en bil, men mistede herredømmet over den og kørte ind i et hus på Strandby Allé. 

Beboerne i huset er ikke kommet noget til, men har naturligvis fået en alvorlig forskrækkelse.

-Som led i en længere efterforskning fik vi efterretninger om, at der blev planlagt et attentat. Derfor slog vi til mod bilen og efterfølgende mod flere adresser, hvor flere af de mistænkte opholdt sig. Vi håber selvfølgelig, at anholdelserne vil lægge en dæmper på den aktuelle bandekonflikt, siger vicepolitiinspektør Knud Hvass, der er er leder af afdelingen for organiseret kriminalitet ved Københavns Politi. 

Personerne i bilen forsøgte at flygte fra stedet, men to af dem blev anholdt i nærheden. I den forulykkede bil fandt politiet en maskinpistol, en pistol og en del ammunition. En tredje stak af til fods.

-Ham leder vi efter nu. Vi kender hans identitet, og vi opfordrer ham til at melde sig selv, siger Knud Hvass.

Yderligere syv personer blev efterfølgende anholdt på forskellige adresser i Hovedstadsområdet. Københavns Politi forventer yderligere anholdelser i sagerne.

:NB: