Søger vidner efter flere brande i Herlev i nat

af

Politi og brandvæsen rykkede natten til søndag ud til flere brande i Herlev. Nu søger politiet vidner.

I nat klokken 02.45 blev politi og brandvæsnet kaldt ud til en brand i en daginstitution på Kommenhaven i Herlev. Branden var voldsom og medførte store skader på institutionen.

Men inden branden i daginstitution, havde politi og brandvæsen allerede været til seks andre brande i byen fra kort før midnat til 02.30.

Københavns Vestegns Politi efterforsker nu årsagen til brandenes opståen ud fra en mistanke om, at de er påsatte og kan hænge sammen:

– Det her er alvorligt, tankeløst og farligt. Vi fortsætter med en øget patruljering i byen og har en stor indsats i gang for at komme til bunds i det her og retsforfølge de skyldige, siger politidirektør Kim Christiansen.

Der er op til 10 års fængsel i straffelovens bestemmelser om brandstiftelse, og dertil kan komme meget store erstatningskrav.

Københavns Vestegns Politi var talstærkt tilstede i Herlev hele natten, og det fortsætter i tæt samarbejde med Herlev Kommunes gadeplansmedarbejdere, som i forvejen var ude og nu styrker indsatsen på gaden.

Søger vidner
I forbindelse med efterforskningen af natten brande hører Københavns Vestegns Politi gerne fra vidner, som måtte have set eller hørt noget mistænkeligt før, under og efter brandene, som ud over daginstitutionen i Kommenhaven blandt andet gik ud over en indkøbsvogn, containere og biler mellem midnat og klokken 02.30:

• Marielundsvej kl. 23.56
• Carl Nielsens Plads kl. 01.08
• Herlev Hovedgade 127 kl. 01.24
• Melissehaven 13 kl. 02.04
• Vindebyvej 18 kl. 02.08
• Ettehavevej 83 kl. 02.24

Man kan henvende sig til lokalpolitiet, som søndag er ved Kommenhaven med en mobil station, eller ringe til Københavns Vestegns Politi døgnet rundt på telefon 4386 1448.