Tesla beslaglagt efter gaderæs

Politiet har beslaglagt en Tesla S-model til en værdi af op mod en halv million kroner.

Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi, som havde anmodet Retten i Glostrup om kendelsen til at beslaglægge bilen, fordi føreren den 1. maj kl. 22.14 blev målt til 145 km/t på Baldersbuen i Hedehusene, hvor den tilladte hastighed er 50 km/t.

Og fordi målingen skete, mens den 34-årige fører af Tesla’en kørte om kap dør-om-dør mod en anden bil med andre mennesker i nærheden.

Lederen for færdselspolitiet ved Københavns Vestegns Politi, som dokumenterede ræset, anser det for en grov overtrædelse af færdselsloven:

– Det kan ende fatalt, når man kører med næsten tre gange den tilladte hastighed og oven i købet ved et spontant arrangeret gaderæs på en almindelig vej med risiko for andre mennesker – der er tale om vanvidsbilisme, og derfor slår vi hårdt ned, retsforfølger det og prøver at forhindre en gentagelse, siger vicepolitiinspektør Søren Enemark.

I sagen med den beslaglagte Tesla skal anklagemyndigheden nu vurdere, hvilke sanktioner skal i spil.