Vil sikre hjælp til barer, restauranter og caféer med ny aftale

Foto: Pixabay.

Ny aftale mellem regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Konservative Folkeparti og Alternativet skal sikre kompensation til de dele af dansk erhvervsliv, der har fået indskrænket åbningstiden pga. smitteudviklingen.

Dele af dansk erhvervsliv har de sidste uger fået indskrænket åbningstiderne på grund af et stigende antal med corona-smitte.

Med den nye aftale vil aftaleparternerne kompensere bl.a. barer, restauranter og caféer mv., der lider under de delvise forbud mod at holde åbent.

Aftalen indebærer:

  • Kompensation for faste omkostninger til barer, caféer, restauranter mv., som har fået indskrænket deres åbningstider, og som følge af det har haft en omsætningsnedgang på mindst 35 pct.
  • Kompensation til selvstændige ejere af barer, caféer, restauranter mv., som lider et omsætningstab på mindst 30 pct. som følge af de indskrænkede åbningstider.
  • Kompensation til underleverandører
  • 100 mio. kr. til yderligere økonomisk hjælp til branchen
  • Særligt fokus på helt små virksomheder

Kompensationen kan udvides til andre brancher, hvis de på samme måde bliver ramt af lignende restriktioner.

Kompensationen gælder i første omgang til 31. oktober 2020, men der er mulighed for at forlænge året ud og virker med tilbagevirkende kraft fra den 19. august, hvor den første regionale nedlukning af barer, caféer og restauranter fandt sted. Kompensationen gælder dermed også de tidligere regionale nedlukninger i bl.a. Odense og Aarhus.