Falske politifolk begik bedrageri: Snød ældre for 450.000 kroner

Syv mænd er blevet tiltalt for grove bedragerier mod ældre personer i det sydlige Sverige.

De syv er mistænkt for bl.a. ni tilfælde af graft bedrageri, hvor de ifølge svensk politi har tilegnet sig penge og værdisager til en samlet værdi af ca. 450.000 svenske kroner – svarende til ca. 333.300 danske kroner.

Fire af de mistænkte har siddet fængslet siden politiet i gennemførte en koordineret aktion i oktober sidste år mod de mistænkte forskellige steder i Skåne.

Ved bedragerierne har de mistænte ringet op til ældre personer og udgivet sig fo at være fra politiet. Gerningsmændene snød deres ofre til at logge ind på deres bankkontiog benytte bank ID, hvorefter gerningsmændene har overført penge fra ofrenes konti.

Gerningsmændene har også besøgt flere af ofrene i deres hjem efter en inledende telefonsamtale og så fået dem til at udlevere smykker og bankkort samt pin-kode.

De syv er tiltalt for groft bedrageri, forsøg på groft bedrageri og pengevask.

-Det er et stort problem med telefonbedragerier mod ældre, hvor gerningsmændene også besøger ofrene og udgiver sig for at være fra politiet. Det føles godt at efterforskningen nu munder ud i tiltale mod flere mistænkte, siger Pontrus Krüger ved politiregion Syds bedragerisektion.