Dansk Metal: Dagpengeaftale giver tryghed

af

Dagpengeaftalen giver tryghed for de tusinder af familier, der står til at ryge ud af dagpengesystemet, mener Dansk Metal, der glæder sig over, at det er lykkedes at finde en mere afbalanceret finansiering.

Regeringen og Enhedslisten har i dag indgået en dagpengeaftale, og det er samtidig lykkedes at finde en ny og bedre finansiering. Aftalen betyder, at de tusindvis af familier, der stod til at miste forsørgelsesgrundlaget, nu får en økonomisk tryghed, mener Dansk Metals formand, Claus Jensen:

– Dagpengereformen stod til at sende op mod 30.000 mennesker ud i økonomisk usikkerhed, og derfor var det helt nødvendigt at finde en løsning. Derfor er vi naturligvis tilfredse med, at det er lykkedes regeringen og Enhedslisten at sammenstykke en aftale, der giver familierne økonomisk tryghed, siger Claus Jensen.

Han hæfter sig ved, at det også er lykkedes at finde en anden finansieringskilde end den stigning i a-kasse-kontingentet, der var en del af regeringens udspil:

– Det er meget positivt, at det er lykkedes at finde andre finansieringskilder. Det betyder, at det ikke er a-kasse-medlemmerne selv, der skal betale for konsekvenserne af dagpengereformen. Det var den helt alvorlige tidsel i regeringens udspil, og derfor vil jeg naturligvis også gerne kvittere for, at det nu er pillet ud i den endelige aftale, siger Claus Jensen, der samtidig ser frem til den bebudede reform af dagpengesystemet:

– Dagpengesystemet skal understøtte et fleksibelt arbejdsmarked. Derfor skal vi have lempet det alt for strikse genoptjeningskrav til dagpengene. Det bør vi gøre med det samme, og ikke vente på en kommission eller til 2015, siger Claus Jensen.

Ca. 500 medlemmer af Dansk Metal har allerede mistet dagpengeretten i år, og forbundet forventer, at op mod 1.200 medlemmer ville ryge ud af dagpengesystemet og risikere at miste hele forsørgelsesgrundlaget, hvis ikke der var indgået en aftale.