Populære minibiler tilbagekaldes

af

Hvis du for nyligt er blevet ejer af en af de populære minibiler VW Up, Skoda Citigo og Seat Mii?, så kan det være, at du er en af de danske bilejere, der må sende din bil til et ekstraordinært sikkerhedstjek.

4633 tilbagekaldelser i Danmark
Der blev i 2012 solgt 16.348 af de populære bilmodeller, men tilbagekaldelsen angår udelukkende biler, der er produceret i perioden januar-marts 2013. Det drejer sig således om 4.633 danske bilejere, der skal indlevere deres biler til en halv times gratis kontrol.

For Volkswagen-koncernen, slutter det dog ikke der. På verdensplan er det 42.926 biler der skal indkaldes til sikkerhedstjek.

Fejl på airbag-sensor
Fejlen er ifølge Volkswagens danske importør en sensor til sideairbaggen, der i enkelte tilfælde har vist sig defekt. Airbaggen er der ikke problemer med, men opstår der et problem med den, vil kontrollampen på bilens instrumentbræt ikke lyse, hvorfor man ikke opdager fejlen.

Ejerne af de pågældende biler bliver kontaktet direkte af importøren, der kender stelnumrene på de berørte biler både fra VW, Skoda og Seat. Sikkerhedstjekket og den eventuelle udbedring af fejlen er uden omkostning for bilejeren og varer ifølge Volkswagen kun cirka 30 minutter.