57 sigtes efter fodbolduro

af

Efter urolighederne ved fodboldkampen på Brøndby Stadion den 1. december sidste år har Københavns Vestegns Politi nu identificeret 57 gerningsmænd til 90 kriminelle forhold. 10 er indtil videre dømt i retten.

Efterforskningen af urolighederne ved BIF-FCK kampen på Brøndby Stadion nærmer sig sin afslutning.

Siden kampen har Københavns Vestegns Politi arbejdet på at identificere gerningsmændene.

– Det har krævet en lang, drøj og tidskrævende efterforskning med at gennemgå materiale, udpege gerningsmænd, identificere dem og etablere en straffesag mod hver enkelt – længere end vi først vurderede. Indtil videre har 10 fået deres dom, siger politiinspektør Michael Kristiansen.

Han oplyser samtidig, at omkring 40 voldsepisoder og en række hærværkstilfælde forbliver uopklaret, fordi gerningsmanden ikke kunne identificeres.

57 personer sigtes
Efterforskningen har til nu identificeret 57 enkeltpersoner som gerningsmænd til 90 strafbare forhold.
Aktuelt er der rejst 66 sigtelser mod 37 personer, mens andre 20 afventer sigtelse for yderligere 24 forhold.

Sigtelserne drejer sig primært om gadeuorden og straffelovsovertrædelser som grov forstyrrelse af den offentlige orden, hærværk og vold mod fans og politifolk.

Enkelte sigtelser handler om fyrværkeriloven, lov om euforiserende stoffer og våbenloven.

Vold mod politi og tilskuere
Indtil videre har efterforskningen, hvortil også Københavns Politi har bidraget, afdækket over 45 voldsepisoder mod politifolk med bl.a. sten, fliser og afspærringsmateriel. Tre personer er dømt for vold mod tjenestemand, syv andre sigtet og yderligere fem ventes sigtet.

I tre tilfælde blev fans udsat for vold, heraf er to gerningsmænd dømt for knytnæveslag og stenkast.

Hærværk og gadeuorden
Der er registreret 11 tilfælde af ødelæggelser af kommunens vej- og parkmateriel, skader på politibiler, skader på to borgeres biler, en private postkasse og en stensætning. Desuden blev et særligt fantog ødelagt for 200.000 kroner undervejs til kampen.

To hærværksmænd er identificeret og sigtet for hærværk på Brøndby Kommunes ejendom.

12 personer er sigtet for gadeuorden efter den mildere ordensbekendtgørelse.

Karantæne i to år til fodboldkampe
Straffesagerne har udløst 41 vurderinger af karantæne til fodboldkampe. Heraf har otte personer fået karantæne, 15 er indstillet til karantæne og 17 har fået anmærkninger, der kan udløse karantæne ved ny fodboldkriminalitet.

10 er dømt i byretten
Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi har indtil nu ført 10 straffesager mod mænd mellem 18 og 25 år i Glostrup Ret, som har afsagt domme for deres del i urolighederne:

En 25-årig fik 40 dages betinget fængsel for grov forstyrrelse af den offentlige orden og forsøg på vold mod en fodboldfan.

En 25-årig fik tre måneders ubetinget fængsel for grov forstyrrelse af den offentlige orden, for fuld maskering og for vold mod politiet. Han fik desuden to års karantæne til fodboldkampe over 2. division.

En 23-årig fik 60 dages betinget fængsel for grov forstyrrelse af den offentlige orden og forsøg på vold mod fan med stenkast. Han fik også to års karantæne.

En 22-årig fik 30 dages betinget fængsel for grov forstyrrelse af den offentlige orden og hærværk mod Brøndby kommunes vejmateriel.

En 18-årig fik tre måneders betinget fængsel for grov forstyrrelse af den offentlige orden, tre forsøg på vold mod politiet og en fan samt for hærværk på Brøndby kommunes materiel. Han fik desuden karantæne i to år.

En 22-årig fik 40 dages betinget fængsel for grov forstyrrelse af den offentlige orden og forsøg på vold mod politiet med stenkast – og dertil karantæne.

Fire på 18, 19, 22 og 24 fik hver 30 dages betinget fængsel for grov forstyrrelse af den offentlige orden.

Den 22-årige blev desuden dømt for at maskere sig.

Alle ti modtog dommen.

Lignende indlæg: