Sjællænderne låser ikke døren i sommerhuset

Næsten hver 10. sommerhusejer fra Region Hovedstaden og Region Sjælland låser aldrig eller kun nogle gange døren, når de forlader sommerhuset for at købe ind eller tage på udflugt. Anderledes forholder det sig i Syddanmark og Nordjylland – her forlader man aldrig sommerhuset uden at låse. Det viser en undersøgelse foretaget for Codan Forsikring.

Familien Danmark nyder den danske sommer rundt omkring i landet. Og mon ikke det er en af de varme somre, mange vil huske for et utal af gode ture på stranden? Risikoen for, at strandturen ikke bliver det eneste minde, er imidlertid stor. For en ny undersøgelse fra Codan, foretaget af af analyseinstituttet Advice A/S viser, at mange sommerhusejere ikke tænker på sikkerheden og de værdier, der ofte medbringes i sommerhuset, fx smykker, computere, smartphones og andre værdigenstande. Undersøgelsen viser således, at næsten hver 10. sommerhusejer fra Region Hovedstaden (9,7 %) og Region Sjælland (9,1 %) aldrig eller kun nogle gange låser døren, når de forlader sommerhuset for at købe ind eller skal på udflugt.

Kun 4 % af sommerhusejerne fra Region Midtjylland svarer, at de ikke låser sommerhusdøren. Sommerhusejerne fra Region Syddanmark eller Region Nordjylland går aldrig fra sommerhuset uden at låse døren.

– Det er dejligt i det danske sommerland, og man kan fristes til at tro, at der er fred og ingen farer, siger Unn Wakefield, der er produktdirektør for privatforsikring hos Codan og fortsætter:

– Men sommerhuse er desværre lige så populære hos tyvene som hos danske familier, og det er derfor vigtigt at være lige så opmærksom på sikkerheden i sommerhuset som i det hjem, man er taget fra. Og regel nummer ét er at låse døren og sikre huset, når huset forlades. Er huset ikke låst, er du ikke dækket fuldt ud af din forsikring.

Undersøgelsen viser også, at der er flere beboere i Region Hovedstaden, der ejer et sommerhus end i de øvrige regioner i Danmark. Næsten hver femte (17 %) beboer i hovedstadsregionen ejer et sommerhus. Det er mere end dobbelt så mange sammenlignet med beboerne i Region Sjælland og Region Syddanmark, hvor kun omkring 7 % har et sommerhus.

Gode råd til at forebygge indbrud i sommerhuset
· Luk og lås døre og vinduer – også selvom du blot er væk i kort tid.

· Sæt dobbeltlåse på døren.

· Forstærk dørkarmen på yderdøren og monter et sikkerheds-slutblik.

· Lås værktøj og haveredskaber inde, så tyven ikke kan bruge dem til at bryde ind i huset. Sørg for en god hængelås og solide beslag til skur og redskabsrum, så tyven ikke kan bruge dit eget værktøj til at bryde ind. Sørg for, at låsen er fastgjort med gennemgående bolte. Spær indkørslen med bom eller kæde, så man ikke kan køre helt op til huset.

· Husk, at selv hårde hvidevarer og brændeovne er i fare, når tyven har god tid.

· Brug udendørsbelysning med føler.

· Fjern alle ekstranøgler, som du har gemt ved huset.

· Aftal med naboerne, at I holder øje med hinandens huse.

· Spær indkørslen med en bom eller kæde, så tyven ikke kan køre helt op til huset.

· Sørg for at mærke alle dine værdigenstande – også køleskab og brændeovn. Du kan låne mærkningsudstyr på den lokale politistation.

· Undersøg, om din forsikring dækker indbrud i sommerhus.

Kilde: Codan Forsikring