Indsamlede 14 millioner til kvinder i verdens fattigste lande

,

af

Søndag blev der indsamlet 14 millioner kroner ved Folkekirkens Nødhjælps årlige landsindsamling.

20.000 frivillige indsamlede søndag 14 millioner kroner. Foto:  foto: Mikkel Østergaard.
20.000 frivillige indsamlede søndag 14 millioner kroner. Foto: foto: Mikkel Østergaard.

Mere end 20.000 frivillige gik fra dør til dør for at bede om bidrag til at hjælpe verdens fattigste kvinder i kampen for et bedre liv.

– Vi er taknemmelige for danskernes stærke givervilje og for de mange frivillige, som brugte nogle timer af en varm solbeskinnet søndag på at hjælpe, siger Birgitte Qvist-Sørensen, der er generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp.

Forårsvejret gav en dejlig stemning omkring søndagens indsamling. Til gengæld var mange ikke hjemme på indsamlingsruterne, da de var ude at nyde vejret.

De kan stadig nå at give et bidrag hjemmefra via MobilePay eller Swipp på nummer 50 90 40 40. Vil man stadig være med og mangler en smartphone kan man selvfølgelig også betale via www.nødhjælp.dk eller sin netbank.

Til kamp for fattige kvinder

I år faldt indsamlingen for Folkekirkens Nødhjælp sammen med kvindernes internationale kampdag, og de indsamlede penge skal nu ud og gøre gavn blandt kvinder i Afrika, Asien, Mellemøsten og Mellemamerika.

– I de fattigste lande er det oftest kvinderne, der sikrer, at børnene får mad, medicin og tager en uddannelse. Kvindernes omsorg og indsats er afgørende for deres families levevilkår. Derfor er det oplagt at give disse kvinder en håndsrækning ved indsamlingen på Kvindernes Internationale Kampdag, siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Folkekirkens Nødhjælp arbejder bl.a. med at

– Motivere forældre til at undgå barneægteskaber

– Oplyse kvinder om deres rettigheder

– Uddanne kvinder, så de finder styrke og stemme i både familien og samfundet

– Involvere kvinder i aktiviteter, der forbedrer deres økonomi

– Fremme kvinders ret til at eje jord

– Modarbejde misbrug af og vold mod kvinder.