Manden bag Terkel i knibe-filmen udgiver børnebog

, ,

af

Thorbjørn Christoffersen har illustreret Dengang Sallys far var dreng. Illustration fra borgen.
Thorbjørn Christoffersen har illustreret Dengang Sallys far var dreng. Illustration fra borgen.
Instruktør Thorbjørn Christoffersen, der bl.a står bag filmenene “Terkel i knibe”, “Rejsen til Saturn” og “Ronal Babaren”, springer nu ud som børnebogsillustrator.

Det sker med bogen “Dengang Sallys far var dreng”, som udkom i går på forlaget Turbine.

Sallys far fortæller mange historier om dengang, han var dreng. Da far var lille, var der kun en halv times børnefjernsyn om dagen, og i julegave fik han en halv appelsin, som han skulle dele med sin bror. Han fik kold grus til aftensmad og skulle sove i en papkasse. En våd papkasse. Og han skulle gå 14 kilometer til skole med sne op til hagen og uden sko, men det tog han sandelig ikke skade af.
Sally ved godt, at det ikke er alle fars historier, der er helt rigtige, og derfor lægger hun en plan, så hun kan afsløre sin far.

“Dengang Sallys far var dreng” er en morsom billedbog om en fantasifuld far, der er god til at fortælle historier – også selv om han kommer til at overdrive lidt. Både børn og voksne vil kunne grine af og genkende bogens tema.

Bogen er skrevet af journalist, filmanmelder og forfatter, Thomas Brunstrøm, der senest står bag den satiriske “500 ting, der er galt med verden” og altså illustreret af Thorbjørn Christoffersen.