Tre danske udsendte hentet hjem: Undersøges for Ebola

af

Foto: Julia Croska (CC BY-SA 4.0)
Foto: Julia Croska (CC BY-SA 4.0)
Forsvaret og Beredskabsstyrelsen har valgt at hjemtage tre udsendte fra det danske ebola-bidrag i Sierra Leone. Medarbejderne har været i kontakt med en amerikansk sundhedsarbejder, der har vist sig at være blevet smittet med ebola.

Det oplyser Beredskabsstyrelsen.

De tre medarbejdere blev hentet af et af Forsvarets C-130J Hercules-fly, og de landede i Tirstrup sent søndag aften. De er nu blevet modtaget på Aarhus Universitetshospital til samtale og undersøgelse.

Sundhedsstyrelsen vil i samarbejde med hospitalet lave nærmere risikovurderinger med henblik på den videre håndtering.

Forsvaret og Beredskabsstyrelsen er i kontakt med de pårørende.

Fakta
Forsvarets bidrag i Sierra Leone består af læger, sygeplejersker, bioteknikere og medicoteknikere, som under Forsvarets ledelse er indsat på et ebola-behandlingscenter i Port Loko, knap to timers kørsel fra Sierra Leones hovedstad, Freetown.

Under opholdet i Port Loko er det udsendte sundhedspersonale indkvarteret i Beredskabsstyrelsens lejr i byen. De danske regioner bidrager til at rekruttere frivillige til den internationale indsats, og Forsvaret udvælger, uddanner, udsender og koordinerer indsatsen i missionsområdet.