Spillerforeningen: Nye kollektive aftaler skal på plads – midlertidig aftale må afvises

,

af

Hos Spillerforeningen, der reræsenterer de danske fodboldspillere, mener man at opgaven er at indgå nye kollektive aftaler med DBU for de tre danske landshold inden de kommende venskabskampe.

Den hidtidige kollektive aftale mellem DBU og Spillerforeningen om vilkårene for Herre-A-landsholdet udløb 1. august 2014. I forhandlingsforløbet siden har Spillerforeningen kommet DBU i møde med tre midlertidige forlængelser af den hidtidige kollektive aftale. Det vil være ufornuftigt med en ny midlertidig forlængelse.

– Dansk fodbold fortjener en afklaring nu inden de kommende forberedelseskampe. De nødvendige nye kollektive aftaler mellem DBU og Spillerforeningen må på plads nu, så forhandlinger ikke bliver udskudt til kvalifikationskampen mod Serbien til juni eller op imod senere kvalifikationskampe, siger William Kvist, landsholdsspiller, med i Spillerrådet og bestyrelsesmedlem i Spillerforeningen.

– Yderligere kan en midlertidige forlængelse for Herre-A-landsholdet ikke løse noget for Kvinde-A-landsholdet eller U21. Både U21 og kvindelandsholdet har vigtige kampe lige om hjørnet. Der er ingen vej uden om, at der skal etableres nye kollektive aftaler mellem DBU og Spillerforeningen, siger William Kvist.

– I øvrigt er det besynderligt, at DBUs kommunikationschef Jakob Høyer kan udtale, at DBU tilbyder en forlængelse af den hidtidige aftale på et halvt til trekvart år, samtidig med, at DBU ikke vil forhandle med os om det forhandlingsoplæg, vi gav i går. Hvori der er en reduktion i tilskuerpengene på, hvad der svarer til omkring 1 mill kr. om året. Vi troede, at DBUs synspunkt var, at de har akute økonomiske problemer, slutter William Kvist.