Shell købt af Statoils ejer

af

Shell er blevet solgt til Statoils ejer. Foto: Christoffer Regild (CC BY 3.0).
Shell er blevet solgt til Statoils ejer. Foto: Christoffer Regild (CC BY 3.0).
Shells aktiviteter i Danmark – på nær raffenaderiet i Fredericia, er blevet købt af Couche-Tard. Det drejer sig om Shells danske retail-, B2B- og flybrændstofforretning.

Shells danske retail forretning består af: 315 stationer, heraf er 225 full-service stationer; 75 er automat stationer og 15 er truck stationer. Af de 315 stationer er 140 ejet af Shell, 115 er lejede stationer og 60 er forhandlere.

Aftalen omfatter også en vigtig B2B forretning og en flybrændstofforretning, der opererer i 7 danske lufthavne, herunder Københavns Lufthavn. Ved ikrafttrædelse af aftalen vil Couche-Tard have rettighederne til at bruge Shell brandet i Danmark i op til 10 år.

– I 2012, efter købet af Statoil Fuel & Retail (”SFR”), annoncerede vi, at SFR ville være ‘vores platform for vækst i Europa’. Efter integrationen af SFR i Couche-Tard er det fantastisk at tage det næste skridt i det europæiske marked, siger Brian Hannasch, President & CEO for Couche-Tard.

Jacob Schram, Couche-Tard’s Group President Europe, siger:

– Dette køb bliver et fantastisk bidrag til vores netværk i Skandinavien. Det udgør et fremragende strategisk match med vores forretning.

– Shell Danmark driver et attraktivt fuel netværk med gode lokationer, gode moderniserede forpladser og et professionelt team af medarbejdere, der vil komplementere vores eksisterende forretning i Danmark, siger Hans-Olav Høidahl, Executive Vice President Scandinavia, Statoil Fuel & Retail AS. og han fortsætter:

– Vi ser frem til at byde Shell Danmark velkommen i Couche-Tard familien.

Det forventes, at handlen endeligt gennemføres i slutningen af andet halvår af 2015, når myndighedsgodkendelse og øvrige betingelser er på plads. Det forventes at finansieres af Couche-Tards tilgængelige likvide beholdning og kreditfaciliteter. Parterne er enige om ikke at offentliggøre købsprisen for handlen.