Rekordoverskud i Ritzaus Bureau

af

Danmarks største nyhedsbureau, Ritzaus Bureau A/S, kom ud af 2014 med et rekordoverskud før skat på 6,3 mio. kr.

Regnskabet blev torsdag fremlagt på generalforsamlingen, og bestyrelsesformand Erik Bjerager betegnede resultatet som tilfredsstillende. Ritzaus Bureau, der i 2012 blev ændret til et aktieselskab, havde i 2011 et underskud før skat på 17 mio. kr. Det blev vendt til et mindre overskud året efter og er nu vokset til 6,3 mio. kr.

Aktionærerne, der tæller en stribe danske dagblade og mediehuse, kan se frem til at få udbetalt et udbytte på 4,4 mio. kr.

Omsætningen i Ritzaus Bureau voksede i 2014 og er nu igen tilbage på samme niveau som før bureauets krise i 2011.

I løbet af 2014 har Ritzaus Bureau bl.a. indgået aftaler med Aller om at overtage koncernens produktion af samtlige radio/tv-tillæg og -oversigter, opkøbt forlaget Kommunal Aarbog og indgået en større aftale om leverance til MSN/Microsoft.

Ritzau har været igennem en markant udvikling i de senere år med store besparelser og ændringer i produkterne, så nye kundegrupper kan tiltrækkes.

– Årets resultat er tilfredsstillende. Vi har gennem reduktion af omkostninger fået en sund økonomi, og i 2014 fik vi desuden flere nye aktiviteter, som har øget omsætningen. Bestyrelsen ser lyst på fremtiden, fordi Ritzau er inde i en positiv udvikling, der følges op med en række nye initiativer også i 2015, siger bestyrelsesformand Erik Bjerager.