Se billederne: Historisk bus går gennem taget på Nationalmuseet

, ,

af

Hvid bus på vej ned i Egmonthallen Foto: Nationalmuseet.
Hvid bus på vej ned i Egmonthallen Foto: Nationalmuseet.
En hvid bus fra Anden Verdenskrig kom sikkert på plads i Nationalmuseets særudstillingshal.

Efter ni timers koncentreret arbejde lykkedes det firmaet SKAKs Specialtransport at flytte en knap otte meter lang og 4,7 tons tung Volvo-bus fra Anden Verdenskrig hen over Nationalmuseets tag og ned igennem et ovenlysvindue på kun fire meter i diameter.

Vinden drillede lidt, men ellers gik flytningen af den gamle bus uden problemer, bortset fra lidt justering under vejs.

Bussen, der til dagligt står i Frøslevlejrens Museum skal indgå i Nationalmuseets store særudstilling om de hvide busser. Det er en særudstilling om de chauffører, sygeplejersker og andre, der frivilligt deltog i redningsaktionen af danske KZ-fanger i krigens sidste dage. En aktion, der var ledet af Svensk Røde Kors.

Udstillingen åbner den 19. juni og vises frem til 3. januar 2016.