Ruslands ambassadør advarer: Danske krigsskibe bliver mål for russisk atomangreb

af

Den russiske ambassadør i Danmark, Mikhail Vanin, advarer i lørdagens udgave af Jyllands-Posten, om, at Danmark vil blive mål for et muligt russisk atomangreb, hvis vi tilslutter os Natos missilforsvar.

– Jeg tror ikke, at danskerne helt forstår konsekvenserne af, hvad der sker, hvis Danmark tilslutter sig det amerikansk-styrede missilforsvar. Sker det, bliver danske krigsskibe mål for russiske atommissiler, siger ambassadøren blandt andet i avisen.

Og han advarer også om, at forholdet til Rusland vil blive mindre fredeligt og forholdet til det store land i øst vil tage skade.

– Det er naturligvis jeres beslutning – jeg vil blot minde jer om, at I vil miste både penge og sikkerhed, skriver Mikhail Vanin som mener, at Rusland råder over missiler som “garanteret kan gennemtrænge det fremtidige globale missilforsvarssystem”.