Avis: 14 på tålt ophold forsvundet

af

14 udlændinge på tålt ophold er forsvundet – og de danske myndigheder ved ikke, hvor de er blevet af. Det skriver Søndagsavisen.

Tallet stammer fra en opgørelse til Justitsministeriet, som Udlændingestyrelsen og Rigspolitiet har udarbejdet.

Dermed er tallet steget med fire personer siden oktober sidste år, hvor i alt 10 personer på tålt ophold var forsvundet.

Skaarup: frihedsberøv dem vi ikke kan sende hjem
– Det er et kæmpe problem, at der ikke er styr på de personer. Det viser tallene jo, at der ikke er, siger Dansk Folkepartis gruppeformand og retsordfører, Peter Skaarup og fortsætter:

– Personer på tålt ophold skal slet ikke være her. Det dur ikke, at de bare kan forsvinde. Særligt nu, hvor vi har været udsat for et terrorangreb, er der grund til, at vi holder øje med dem. Vi mener, at Danmark skal lægge pres på de personers hjemlande, så de tager imod dem. Det må være rimeligt, når vi udbetaler ulandshjælp til dem, som vi ofte gør.

En udlænding kommer på tålt ophold, hvis personen enten er dømt for alvorlig kriminalitet eller mistænkes for alvorlige forbrydelser i hjemlandet. Danmark er tvunget til at beholde personen her, da vedkommende ikke kan sendes hjem på grund af risiko for forfølgelse eller overgreb.

– Hvis ikke vi kan sende dem hjem, må vi frihedsberøve dem, så vi kan beskytte danskerne, siger Peter Skaarup.

Søndagsavisen afslørede i september sidste år, at 21 personer, som mistænkes for alvorlige forbrydelser såsom tortur og drab på civile i deres hjemland, går frit rundt i Danmark. udlændinge på tålt ophold indkvarteres på Center Sandholm i Nordsjælland, hvor de er forpligtet til at melde sig dagligt. De kan dog frit bevæge sig rundt.

Ud af de 21 personer stammer cirka 10 fra Afghanistan, hvor de har været aktive i Taleban-militsen, skriver Søndagsavisen.

Kilde: Søndagsavisen.dk