35 spritbilister taget i politiets påskekontrol

af

Under Politiets årlige påskekontroller blev der i løbet af de fem påskedage standset lidt over 3200 køretøjer, hvoraf 35 førere blev sigtet for spirituskørsel og 5 førere for kørsel i narko- eller medicinpåvirket tilstand.

– Spirituskørsel er en medvirkende årsag i cirka 20 procent af uheldene, hvor personer bliver dræbt eller kommer til skade i trafikken. Derfor sætter vi løbende ind med målrettede kontroller mod spritbilister, siger Frank Mathiesen, centerchef i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Der blev i øvrigt konstateret 160 andre overtrædelser om blandt andet 12 der var frakendt førerretten og 12 der ikke havde kørekort.

Desuden blev 32 sigtet for at have talt i mobiltelefon under kørslen og 83 for ikke have benyttet sikkerhedsselen.