Beslaglagt materiale i Se og Hør-sagen fylder 13 terabyte

af

Det materiale, som politiet beslaglagde hos Aller Media for et år siden, fylder svimlende 13 terabyte.

Den 28. april 2014 gik Københavns Vestegns Politi af egen drift ind i ”Se og Hør-sagen” og nu efter et års efterforskning, ligger der stadig et stort stykke arbejde foran den efterforskningsgruppe der sidder med sagen.

Vicepolitiinspektør Carsten Jansson, der leder efterforskningen, oplyser, at det materiale man har beslaglagt hos Se og Hørs ejer Aller Media, fylder i alt 13 terabyte. Men først fra januar har efterforskerne haft mulighed for at begynde at gennemgå materialet, da adgangen til sagen har været både i Byret, Landsret og Højesteret. Den 8. januar 2015 gav Højesteret Københavns Vestegn Politi medhold i at man måtte gennemgå det store materiale via en dommer og det har gruppen siden været i gang med.

Gennemgang af materialet sker i et sikret rum på Politigården i Albertslund, som kun de specialclearede efterforskere har adgang til.

I alt 9 personer er sigtet i sagen og der er blevet rejst sigtelser for overtrædelse af straffelovens par. 263, stk. 3 jf. stk 2 og par. 299a jf. markedsføringslovens par. 19 jf. straffelovens par. 23 samt overtrædelse af straffelovens par. 299 stk 2.

– Selv om vi er nået et godt stykke ind i sagen, så er der forsat meget der udestår. Derfor forventer jeg tidligst i efteråret, at vi kan overgive sagen til anklagemyndigheden, der skal tage stilling til om der skal rejses tiltale, siger vicepolitiinspektør Carsten Jansson.