Dansk politimand tæt på bombe i Afghanistan

af

En 50-årig dansk politimand var tæt på en bombeeksplosion i Afghanistans hovedstad Kabul søndag morgen dansk tid. Han meldes uskadt efter sprængningen, som skete, mens han befandt sig i et sikret køretøj.

Den 50-årige politimand er blandt et mindre antal danske betjente, som er udstationeret i Afghanistan under den europæiske unions politimission EUPOL Afghanistan.

Ifølge EUPOL skete sprængningen nær Kabuls lufthavn og to andre fra EUPOL-missionen er sluppet uden fatale skader. EUPOL bekræfter imidlertid, at en person i bilen blev dræbt.

– Jeg er meget lettet over, at vores kollega slap fra eksplosionen med livet i behold, og jeg håber, han slipper helt uden mén. Han – og andre politifolk, vi har udsendt til at hjælpe i verdens brændpunkter – bidrager til en vigtig indsats, og dagens hændelse påminder os alle om alvoren, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

De udsendte danske politifolk har selv underrettet deres familier.

Aktuelt er Rigspolitiet optaget af at tage hånd om de danske politifolk i Afghanistan. De vil blive samlet og bragt til en fælles debriefing en af de nærmeste dage, blandt andet med deltagelse af Rigspolitiets Psykologtjeneste, oplyser lederen af den internationale afdeling under Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC), vicepolitiinspektør Emil Hörup.

Undersøgelsen af eksplosionen sker i Kabul, og Rigspolitiet kan ikke oplyse yderligere detaljer om hændelsesforløbet.