Kun et fåtal af danskerne bruger den såkaldte aldersopsparing, selvom den anbefales af eksperter.
Det skriver Søndagsavisen.
Tusindvis af danskere med lav- og mellemindkomster risikerer, at deres pensionsindbetalinger bliver modregnet i ældrechecken og tillægget til folkepensionen.
Den nye aldersopsparing bliver ikke modregnet, men den er der bare ikke mange der har opdaget.
– Den gruppe bliver meget hårdt ramt, når de sparer op til pension, og derfor er der ingen argumenter for, at de ikke med fordel kan bruge aldersopsparingen, siger pensionsrådgiver Jørgen Svendsen til Søndagsavisen.
300.000 medlemmer af industriens Pension har konverteret deres kapitalpension til en aldersopsparing, som man kan gøre indtil årsskiftet med en skatterabat på 2,7 procent – det svarer til 75 procent af medlemmerne. Men kun 1000 af dem indbetaler på ordningen.
– Mange tænker ikke over, at der ikke kommer nye indbetalinger ind på aldersopsparingen, siger Joan Alsing, forsikringsdirektør i Industriens Pension.
Man skal nemlig selv kontakte sit pensionsselskab og aktivt vælge, at indbetale til aldersopsparingen.
Aldersopsparingen kan også betale sig for dem, som betaler topskat. Aldersopsparingen kan nemlig udbetales som engangssum og derfor f.eks. kan bruges til afbetaling på huset, når man går på pension.
Der er en god grund til, at ordningen er en velbevaret hemmelighed, forklarer Jørgen Svendsen:
– Banker og pensionsselskaber vil hellere sælge dig andre produkter, for eksempel en aldersrente, for aldersopsparingen skal de betale skat af nu, mens de kan vente med de andre former, så det tjener de ikke lige så meget på. Men den rådgivning er ikke i kundens bedste interesse, siger han.