Russer anholdt i lufthavnen: Mistænkes for bedrageri for millioner

af

Bagmandspolitiet har anholdt og rejst tiltale mod en 30-årig russisk mand, som gennem sin stilling i en dansk virksomhed i udlandet mistænkes for at have bedrageri for 23 mio. kr.

Manden blev anholdt i dag klokken 14.34 da han ankom til Københavns Lufthavn. Det var Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) – også kaldet bagmandspolitiet – der anholdt manden, som er mistænkt for at have bedraget sin arbejdsgiver for 23 mio. kr. Manden bor i dag i udlandet og skulle på besøg i Danmark, da bagmandspolitiet slog til.

Ifølge Anklagemyndigheden er bedrageriet foregået ved, at manden har godkendt betalinger til et lokalt firmat af fiktive leverancer til virksomheden. Efterfølgende skal det lokale firma havde delt indkomsten med manden.

Sagen drejer sig om fem forhold af bedrageri af særlig grov beskaffenhed og et enkelt forsøg på samme. Bedrageriet er foregået i perioden fra marts 2011 til marts 2014, mens forsøget på bedrageri er foregået i perioden fra februar til maj 2014. Det var medarbejdere i virksomheden, som under forsøget på bedrageri fattede mistanke og kontaktede virksomhedens ledelse, der herefter rettede henvendelse til bagmandspolitiet.

Bagmandspolitiet har rejst tiltalte mod manden allerede inden grundlovsforhøret, som finder sted i morgen lørdag kl. 09.00 ved Retten i Lyngby. Her vil anklagemyndigheden bede om, at den russiske mand bliver varetægtsfængslet.

Selve hovedforhandlingen er berammet til otte dage, og sagen kommer for Retten i Lyngby i august.