Greenwald: Kina og Rusland har ikke NSA-filer fra Snowden

af

I går hævdede de to britiske medier Sunday Times og BBC, at at Rusland og Kina havde fået adgang til oplysninger fra de tophemmelige filer, som whistlebloweren Edward Snowden har tilegnet sig. Men det passer ikke, siger journalsiten Glenn Greenwald, der var med til at starte hele Snowden-afsløringen.

Ifølge de to medier, har Storbritanien følt sig nødsaget til at trække nogle af sine spioner hjem, som følge af, at de tophemmelige oplysninger skal være endt i hænderne på Kina og Rusland.

Glenn Greenwald, der mødte Snowden i Hong Kong og var med til at fortælle verden om Snowdens oplysninger om den massive overvågning, som bl.a. amerikanske NSA foretager, skriver på websitet The Intercept, at BBCs og Sunday Times har baseret deres oplysninger på en misforståelse om, at Snowden skulle have taget filerne med sig fra Hong Kong.

Ifølge Greenwald var det kun journalisterne der fik filerne, mens Snowden destruerede sine kopier. Han kalder det en smædekampagne mod Edward Snowden.