Teenagere dømt: Kastede kæmpe sten mod sovende mand

af

To 19-årige mænd er blevet dømt for, at have kastet en stor sten ind gennem vinduet til et soveværelse, hvor en irakisk mand lå og sov.

Episoden fandt sted fredag den 14. august kl. 22.15. En 3,3 kg tung sandsted blev kastet ind gennem en termorude til et soveværelse på en adresse i Aakirkeby på Bornholm, hvor en irakisk mand med midlertidig opholdstilladelse lå og sov. Stenen havde en seddel påklistret med teksten “Red Bornholm”, og ramte et glasbord, der stod ved forurettedes seng – kun 50 cm fra hans hoved.

Den efterfølgende efterforskning ledte Bornholms Politi på sporet af de to unge mænd, der blev anholdt tirsdag morgen. De to tilstod og da de ud på eftermiddagen blev fremstillet i grundlovsforhør, blev de begge idømt hver 3 måneders betinget fængsel samt 80 timers samfundstjeneste.

De anklagede modtog dommen, men chefanklager Benthe Pedersen Lund overvejer at anke dommen, da der efter hendes vurdering er tale om en såkaldt Hate Crime forbrydelse, der bør udløse fængselsstraf.