Familien ville ikke acceptere piges nye kæreste: Onkel dømt for vold mod niece

af

En 39-årig dansk-tyrksisk mand fra Herlev, er blevet dømt for vold og trusler mod sin 15-årige niece.

Dommen faldt i dag ved Retten i Glostrup, hvor manden var tiltalt for i to tilfælde i marts 2015 at have slået niecen gentagende gange i ansigtet, fordi hun havde fået en kæreste som familien ikke ville acceptere.

I forbindelse med det første tilfælde af vold, var onklen ydermere tiltalt for at have truet niecen ved at sige ”at hvis hun ikke gjorde som hun lovede, ville han dræbe dem begge og lægge ligene ved siden af hinanden og at han var ligeglad med at komme i fængsel” eller lignende.

Anden gang onklen slog pigen sagde han ”at han ville fylde en spand vand og drukne hende i den, det havde han prøvet før, så det vidste han virkede” og ”at hun ville blive sendt til Tyrkiet og gift med en gammel mand” eller lignende. I dette forhold var onklen også tiltalt for at have taget kvælertag på den 15-årige pige.

Den 39-årige onkel blev i dømt fire måneders betinget fængsel.

– Jeg er tilfreds med at manden er blevet dømt i henhold til anklageskriftet og at retten lige som politiet og anklagemyndigheden har vurderet at pigen er troværdig, siger anklager Maja Blomquist Rasmussen.

Den 39-årige mand har udbedt sig betænkningstid i forhold til evt. anke.