TV 2 og DR går sammen om Syrien-indsamling

Under overskriften ’HJÆLP NU!’ starter DR og TV 2 en akutindsamling for Syriens flygtninge. Pengene går til 12 forskellige nødhjælpsorganisationer og indsamlingen vil kulminere med et direkte indsamlingsshow søndag 20. september.

Pengene skal gå til at hjælpe i de katastroferamte områder i og omkring det borgerkrigshærgede Syrien.

– Syrien er vor tids største humanitære katastrofe. Der er 4 millioner flygtninge i nærområderne og næsten 8 millioner internt fordrevne i Syrien. Derfor giver det mening at hjælpe dem dér. Hjælpen i dag er utilstrækkelig, og landene omkring Syrien er under massivt pres og på randen af kollaps. Derfor er det afgørende at hjælpe nu, og vi håber på, at danskerne vil give et bidrag til arbejdet med og for de syriske flygtninge. Så de kan få mad, tag over hovedet, komme i skole, få lægehjælp – og ikke mindst en fremtid, hvor de kan klare sig selv, siger Andreas Kamm, der er generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

Pengene går til nødhjælp til de mennesker, der er flygtet til bl.a. Jordan, Libanon, Tyrkiet, Egypten og Irak og til de internt fordrevne inde i Syrien. 12 forskellige nødhjælpsorganisationer får del i de indsamlede midler: Dansk Flygtningehjælp, UNICEF Danmark, Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, ADRA Danmark, Red Barnet, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, SOS Børnebyerne, CARITAS Danmark, Mission Øst og Dansk Folkehjælp.

– Millioner af flygtninge og fordrevne i og omkring Syrien står lige nu i en frygtelig og desperat situation – og vores del af verden står dermed i en historisk stor humanitær krise, der kalder på hjælp og handling. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu står sammen med DR om en indsamling til fordel for de mange flygtninge. Flygtningesituationen optager og vedrører mange europæere og diskuteres i de danske hjem i disse dage, og vi håber at kunne gøre en forskel ved at opfordre danskerne til at sikre hjælp til flygtninge i Syrien og landene omkring, siger TV 2s programdirektør, Anne Engdal Stig Christensen.

– Det er en ekstraordinær humanitær krisesituation, der udspiller sig i og omkring Syrien lige nu. En konflikt som er tragisk – og ekstrem kompleks – og som i den grad har sat sig dybt i os alle. Derfor er det nu DR og TV 2 rykker sammen for at gøre det VI kan sammen med hele befolkningen. DR og TV 2 har tradition for at samle alle om indsamling til store humanitære katastrofer. Vi mener, at vi nu er i en situation, hvor der er grundlag for en akut indsamling. Og derfor går vi sammen med nødhjælpsorganisationerne for at lave en indsamling til fordel Syrien. Det er mit håb, at mange vil hjælpe, siger mediedirektør i DR Gitte Rabøl.

Indsamlingsshow
DR og TV 2 dækker katastrofen på flere platforme, i nyhedsudsendelser, i ‘Go’ morgen Danmark’ og ‘Go’ aften Danmark’, i ‘Aftenshowet’ og på både P3 og P4, hvor danskerne opfordres til at støtte indsamlingen, som kulminerer med et stort indsamlingsshow søndag 20. september kl. 20, der sendes på DR1 og TV 2 direkte fra Vilhelm Lauritzen-terminalen i Københavns Lufthavn.

TV 2s Cecilie Beck og DRs Kåre Quist er værter for indsamlingsshowet, der vil sætte fokus på katastrofen i Syrien. Til showet oprettes et callcenter, hvor danskerne kan ringe donationer ind til en række kendte danskere, der sidder klar ved telefonerne.