Telenor og TeliaSonera dropper sammenlægning

af

De to teleselskaber Telenor og TeliaSonera har i dag trukket ansøgningen tilbage vedr. sammenlægningen af deres danske virksomheder. Selskaberne har ikke været i stand til at nå til enighed med EU Kommissionen om acceptable betingelser for at skabe en ny robust mobiloperatør.

I december sidste år indgik Telenor og TeliaSonera en aftale om at slå sine respektive selskaber i Danmark sammen. Det nye fællesejede selskab ville have skabt en mobil operatør, som ville have været i stand til at øge investeringerne i netværk og teknologi til glæde for de danske kunder.

– Fra starten har vi været tydelige på behovet for at øge investeringsniveauet i Danmark. I vores perspektiv ville etableringen af en markedsaktør med størrelse og kapacitet til at konkurrere og investere sikre både privat- og erhvervskunderne betydelig bedre kvalitet, hastighed og dækning, siger Robert Andersson, koncerndirektør og europachef i TeliaSonera.

Nu er diskussionerne om fusionen imidlertid nået til et punkt, hvor det ikke længere er muligt at få godkendelse af den foreslåede sammenlægning:

– For at varetage begge selskabers interesse var det nødvendigt at handle nu. Telenor og Telia vil fortsætte med at konkurrere og levere produkter og services i det danske marked gennem vores oprindelige respektive fuldt operative selskaber, siger Kjell-Morten Johnsen, koncerndirektør og europachef i Telenor.

Telenor og TeliaSonera fortsætter nu med at vurdere strategiske muligheder i det danske marked.