Færre kommer til skade på byggepladsen

af

Der sker færre ulykker på de danske byggepladser, og antallet af sygedage falder også, viser en ny opgørelse af arbejdsulykker. Det går den rigtige vej med sikkerheden, men der er stadig et stort arbejde forude, lyder det fra Dansk Byggeri

Antallet af arbejdsulykker falder, og det samme gør antallet af sygedage på landets byggepladser. Det viser DA’s årlige statistik over arbejdsulykker 2014.

– Byggeriet er en branche, hvor risikoen for ulykker er høj, og netop derfor er der blevet taget mange tiltag som fx sikkerhedsrunderinger på pladserne, og det bl.a dem, som vi begynder at se effekten af nu. Antallet af ulykker er selvfølgelig stadig for højt, men det går den rigtige vej, og vi skal fortsætte ud af den vej, siger arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, Mette Møller Nielsen.

Hun glæder sig over, at der generelt set er blevet langt større opmærksomhed på, hvordan ulykker kan undgås.

– Vi er begyndt at se, at flere bygherrer lever op til lovkravet om at tænke arbejdsmiljøet i projekterne. Det gør de bl.a. konkret ved at bede arkitekterne, når de slår de første streger til byggeriet, om at tænke sikkerhed og bygbarhed ind i, hvordan byggepladsen kan indrettes bedst muligt. Når arbejdsmiljøet tænkes tidligt i processen, er vi på rette vej til at forbedre sikkerheden, siger Mette Møller Nielsen og tilføjer:

– Der er begyndt at være en holdning i virksomhederne om, at man ikke vil acceptere ulykker, og at der sjuskes med sikkerheden. En arbejdsulykke er jo også en omkostning, som det er i alles interesse at minimere.